Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 20. мај 2010.

И МИ ФИЛМ ЗА ТРКУ ИМАМО

На фестивалу краткометражног филма Кроз мој објектив, на тему људских права, у организацији Пројектног тима Прве нишке гимназије ''Стеван Сремац'' у сарадњи са Друштвом за заштиту и унапређење менталног здравља деце и омладине (Отворени клуб). АБШ се представила са два филма, шест аутора и две глумице. Можда нећете веровати, али оба филма су ушла у ужи избор и многобројна публика у сали могла је да их пажљиво, као и жири погледа. Ако то нисте поверовали, како ћете тек веровати да је филм АБШ под називом Могу да знам да (не) смем, ауторског триа у саставу -  Јелена Стојиљковић III5, Ирина Стојановић III2 и Јелена Јакшић IV5, на првом фестивалу краткометражног филма освојио, ни мање, ни више, прво место у категорији средњих школа, а у конкуренцији Медицинске, Уметничке, Прехрамбено – хемијске школе и Гимназија ''Светозар Марковић'' и ''Бора Станковић''. У филму су глумиле, такође ученице наше школе, Милица Петровић и Тамара Милојевић из одељења III2.
Аутори другог филма, под називом Шуга, ти јуриш су матуранти Катја Петковска IV3, Вера Хофман IV3 и Миша Петковић IV5. Сви учесници ове вечери фестивала добили су захвалнице, а победници лепе награде.
Важно нам је било што су у публици били неки од бивших ученика наше школе, на пример Ивана, Ема и Виктор. Поздрав за њих, а све честитке нашим такмичарима.
Честитамо  Пројектном тиму Прве нишке гимназије ''Стеван Сремац'' на изузетно доброј организацији фестивала, као и на занимљивој и успешној вечери филма у Нишу, и дружењу.

УВЕРТИРА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У НИШУ

Живим фудбал! Дишем фудбал!
Ах тај фудбал! И ето, фудбалера АБШ опет у финалу 2010. Мало ли је?!? Људи, светско првенство само што није почело. Зато смо одлучили да финале одиграмо 19.маја у хали ''Чаир'', да нам се не би поклопила утакмица са неком са светског првенства, а и да бисмо имали овако добру и бучну публику, као што је била данас у Хали. Утакмица је завршена резултатом 4:1, у корист спортског ривала, екипе Гимназије ''9. мај''. Честитамо противнику на заслуженој победи и фер и коректној игри, али и нашој борбеној екипи и освојеној сребрној медаљи.
Фудбалере школе предводили су Марија Ранђеловић и Марко Илић, професори физичког васпитања.
Посебну захвалност дугујемо бившим фудбалерима школе, који су подршком и саветима, и овог пута, били уз своје млађе колеге.
Једина замерка иде на адресу организатора који је финалну утакмицу заказао у време наставног дана. Субота и недеља су прави дани за одигравање финалних мечева. Тада је публика многобројнија, а и не мора да брине о изостанцима, неоправданим, ако оде на утакмицу у време наставе.
Навијачи школе!!! Химна вам је добра и држите се ње и спортског навијања. Не морате опонашати одрасле ружним речима и псовкама, ни момци, а посебно не девојке, да бисте били важни. То, сигурно, не доводи ваше другаре до победе. Ви сте на трибинама да подршком и фер навијањем бодрите своје другаре и другарице из клупа и у победи и у поразу, а не да мрзите и вређате противничку екипу. Нису вам потребна ни пиротехничка средства, опет имитирате! Навијачи АБШ, желим да будете препознатљиви у граду по фер навијању, како бисте били прави пример вршњацима из других школа, али и понос школе и школских екипа. Не заборавите, без имитирања свега ружног и лошег, што се, на жалост, изговара и дешава на трибинама!!! Ако на младима свет остаје, нека га бар улепшају и развеселе!!!

Републичко 2010. БЕСЕДНИШТВО - ДРУГО МЕСТО за ученике АБШ ! "УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ ДОБРО ЗНАЈУ ДА СЕ РЕЧИ МЕРЕ, А НЕ БРОЈЕ"

 
Трочлана екипа беседника школе – Јелена Јакшић IV5 , Миша Петковић IV5, Александар Митић IV3, спремно је дочекала дан републичког такмичења које је одржано у Правно–пословној школи ''9. мај'' у Београду, у пратњи и уз безрезервну подршку својих ментора, Јелене Ђурић, професорке реторике и беседништва и Весне Марковић Николић, професорке српског језика и књижевности. Да су беседе биле прави одабир и актуелне, Мишина -  БРЕНДИРАЊЕ ЈЕЗИКА и Јекина - НЕЋУ ДА ГОВОРИМ ТИХО (о абортусу), а беседници убедљиви и сигурни у моћ својих изговорених речи, потврђује суд и одлука како жирија, тако и публике, те су наши матуранти освојили екипно II место. У појединачној конкуренцији, резултат такмичења је:
а Јелена Јакшић IV5 је заузела III место.  
Иако су наши такмичари награђени у категорији задате теме, оставили су изузетно јак утисак на све присутне, и жири и публику, и остале учеснике такмичења и у категорији импровизације. Честитамооооо!
 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube