Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 20. мај 2010.

И МИ ФИЛМ ЗА ТРКУ ИМАМО

На фестивалу краткометражног филма Кроз мој објектив, на тему људских права, у организацији Пројектног тима Прве нишке гимназије ''Стеван Сремац'' у сарадњи са Друштвом за заштиту и унапређење менталног здравља деце и омладине (Отворени клуб). АБШ се представила са два филма, шест аутора и две глумице. Можда нећете веровати, али оба филма су ушла у ужи избор и многобројна публика у сали могла је да их пажљиво, као и жири погледа. Ако то нисте поверовали, како ћете тек веровати да је филм АБШ под називом Могу да знам да (не) смем, ауторског триа у саставу -  Јелена Стојиљковић III5, Ирина Стојановић III2 и Јелена Јакшић IV5, на првом фестивалу краткометражног филма освојио, ни мање, ни више, прво место у категорији средњих школа, а у конкуренцији Медицинске, Уметничке, Прехрамбено – хемијске школе и Гимназија ''Светозар Марковић'' и ''Бора Станковић''. У филму су глумиле, такође ученице наше школе, Милица Петровић и Тамара Милојевић из одељења III2.
Аутори другог филма, под називом Шуга, ти јуриш су матуранти Катја Петковска IV3, Вера Хофман IV3 и Миша Петковић IV5. Сви учесници ове вечери фестивала добили су захвалнице, а победници лепе награде.
Важно нам је било што су у публици били неки од бивших ученика наше школе, на пример Ивана, Ема и Виктор. Поздрав за њих, а све честитке нашим такмичарима.
Честитамо  Пројектном тиму Прве нишке гимназије ''Стеван Сремац'' на изузетно доброј организацији фестивала, као и на занимљивој и успешној вечери филма у Нишу, и дружењу.

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube