Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 13. октобар 2023.

Извештај са седнице Ученичких парламената у Београду

Поводом Дечје недеље, ученице Правно - пословне школе Ниш Миа Несторовић IV1 и Теодора Антић IV5 присуствовале су Седници представника/ца ученичких парламената и деце активиста и активисткиња у области права деце.

Седница је одржана у уторак, 3. октобар 2023. у Београду, са почетком у 12 часова, у просторијама Дома Народне скупштинe Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.

Тема седнице: Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности.

Своје утиске ученице су пренеле својим вршњацима на Седници ученичких парламената у Нишу, која се одржала у просторијама Нишавског округа 5. октобра.


Јелена Јовановић
, наставник економске групе предмета
 Правно-пословна школа Ниш









"Догађај је свечано отворио господин Владимир Орлић, председник Народне скупштине Републике Србије и председник Одбора за права детета. Истакао је задовољство присуством великог броја деце, и рекао је да је управо Народна скупштина, место на коме су деца и млади увек добродошли и да све што држава чини, директно или индиректно за циљ има да унапреди живот деце и младих и да омогући што квалитетнији живот младима и што боље могућности да будућност граде у нашој земљи. 

Након обраћања званичника, наступила је дискусија младих, који су говорили о примерима добре праксе, проблемима и решењима превенције вршњачког насиља.
Као главна решења, млади су навели следеће:
Обавезно запошљавање барем једног психолога у свакој школи;
Укључивање свих наставника школе у рад тимова за превенцију насиља у школама;
Увођење бесплатних уџбеника на територији целе Србије, а не само у Београду;
Забранити медије чији се програми заснивају на промовисању неморала, говора мржње, насиља…
Уводити више саветовалишта за младе."
Извор: https://prijateljidece.org/sednica-ucenickih-parlamenata-aktivna-uloga-vrsnjackih-timova-skola-u-razvoju-empatije-i-solidarnosti/?lang=sr

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube