Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

среда, 20. фебруар 2013.

УГЛЕДНИ ЧАС (ови)

IV 4 Правни техничар
Основи правног поступка

IV 3 Службеник осигурања-оглед 
Обука у виртуелном осигуравајућем друштву 
ПРОЈЕКЦИЈА СЛАЈДОВА ПРЕКО ЦЕЛОГ ЕКРАНА 
ПРИМЕР 1 http://www.youtube.com/watch?v=GrQ2i3bBHqI&feature=youtu.be
ПРИМЕР 2 http://www.youtube.com/watch?v=0xZjDHsvFCQ&feature=youtu.be

ВИРТУЕЛНИ СЕМИНАР
Ако до сада никада нисте били на семинару, пропустили сте још једну одличну прилику. Пола одељења IV 3, група ученика образовног профила службеник осигурања – оглед је  за 45 минута угледног часа успешно реализовала семинар на тему Унапређење ефикасности продаје у уторак 19. фебруара 2013. године. Две ученице у улози водитељки акредитованог семинара светски признате и познате агенције МЕРКУР ИНТЕРНАЦИОНАЛ едукују  запослене  у осигуравајућем друштву.
Семинар је (активна метода - играње улога) био симулација реалног семинара до најситнијих детаља. Од костима и акредитација водитељки семинара, преко сатнице, ПП презентације, радионице, евалуације, све до сертификата и коктела по завршетку успешног семинара.
Оно што је битно за активно оријентисану наставу и овог пута се показало у пракси – максимална активност и ангажовање ученика на самом часу, и професорке Наташа Игњатовић и Жаклина Миливојевић Вуковић, које су само на почетку поздравиле присутне и најавиле циљ часа, а на крају сумирале и закључиле  четрдестпетоминутно дешавање. То не умањује велики труд професорки који је неопходан и пресудан у самој припреми часа.



IV 7 Техничар заштите од пожара
Утврђивање узрока пожара
ПРОЈЕКЦИЈА СЛАЈДОВА ПРЕКО ЦЕЛОГ ЕКРАНА

ВАТРОГАСЦИ У АКТИВНО ОРИЈЕНТИСАНОЈ НАСТАВИ
У просторијама Машинске школе које су уступљене ППШН на коришћење пре неколико година, одржан је угледни час из предмета утврђивање узрока пожара 21. Фебруара 2013. Професорка Јасминка Мандић реализовала је час у одељењу IV 7 образовног профила техничар заштите од пожара.




III 3 Службеник осигурања-оглед
Процена ризика у имовинском осигурању
ПРОЈЕКЦИЈА СЛАЈДОВА ПРЕКО ЦЕЛОГ ЕКРАНА
http://youtu.be/WvwTjI_ERjQ


III 1 Пословни администратор
Presentation of the projects 
ПРОЈЕКЦИЈА СЛАЈДОВА ПРЕКО ЦЕЛОГ ЕКРАНА
Presentation of the projects - ВИДЕО



Угледни часови су по својој основној шеми и организацији структурирани на уобичајени начин, али на једном вишем и квалитетнијем нивоу.

У њима ништа није потпуно ново и непознато, али је припремљено и реализовано на узоран начин, тј. за углед другима и може да послужи за пример.*

*Педагошки лексикон, Завод за уџбенике и наставна средства, Београд


ПРОЈЕКАТ Промоција предузетништва у средњим школама

ПРЕДУЗЕТНИЦИ ППШН ОПЕТ У АКЦИЈИ
У оквиру Пројекта „ Промоција предузетништва у средњим школама и унапређење вештина младих кроз директно искуство и праксу“, Фондација „ Ана и Владе Дивац“ је 31. октобра 2012. године расписала конкурс за ученичке компаније.

Ученици виртуелног предузећа VISION су поднели сву потребну конкурсну документацију и одлуком селекционе комисије ушли у првих десет ученичких компанија које ће добити шестомесечну менторску обуку у компанијама широм Србије. Тако ће имати прилику да унапреде своје бизнис идеје и вештине из области предузетништва.

Ученици одељења IV 1 креатори бизнис идеје: Јелена Петровић, Лазар Михајловић, Катарина Тричковић, Марко Лакићевић и Кристина Маријановић.
Професорке: Јелена Јовановић и Марина Васић
Следе пројектне активности:
-        20. децембар 2012. године – састанак ученика и ментора коме присуствују три ученичке компаније – „ЏИНЧЕ“ – Власотинце, „КУГЛОФ“ – Лесковац  и „VISION“ – Ниш,
-        30. јануар 2013. године – одржан први час менторске обуке ученика виртуелног предузећа VISION са ментором Љиљаном Илић, директором ERSTE банке из Ниша.


 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube