Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

среда, 17. март 2021.

Отворена врата

Флајер  

Правно - пословна школа Ниш 

2021 - 2022.

Због епидемиолошке ситуације са COVID19 тренутно нема ученика и професора у школи, 
сви раде онлајн, 
СВЕ ШТО СТЕ ХТЕЛИ ДА САЗНАТЕ  о
 Правно - пословној школи Ниш
можете наћи на интернету:
Конкурс за упис ученика у средњу школу 
можете погледати и преузети са званичног сајта МПНТР са адресе:
ПРАВНО-ПОСЛОВНА ШКОЛА НИШ  
образује ученике у подручју рада
ЕКОНОМИЈА, ПРАВО И АДМИНИСТРАЦИЈА
Сазнајте више о нашој школи:
Најновије вести о дешавањима у школи: https://abskolanis.blogspot.com/
Видео материјали: https://www.youtube.com/user/abskola/
Друштвене мреже: https://www.facebook.com/ppskolanis
 Прелистајте; https://issuu.com/ppskolanis
Школска документа: https://1drv.ms/f/s!Ai65UptLPVYPgUjmRdE9SKjn73qG

Јубилеј: 25 година рада


Надамо се да се ускоро можемо видети и у просторијама школе, чим се стекну услови за то.
Добро дошли у ПРАВНО-ПОСЛОВНУ ШКОЛУ НИШ!
ИЗВОР: На упису прошле године
 


Поклон

ppskolanis by mladdrag on Sketchfab


Пословни администратор

Образовни профил пословни администратор подразумева стицање знања и вештине планирања и организације рада координаторских послова, рачуноводствено-књиговодствених послова, метода и техника административног праћења функција предузећа  – набавке, складиштења и продаје, као и знања и вештине свих облика коресподенције и комуникације.

Настава пословно-административне обуке обавља се у бироима за обуку, где се симулирају секретарско-административни послови као и послови у различитим секторима и службама у оквиру предузећа.

Биро је опремљен захваљујући донацији ГТЗ-а и то: канцеларијским намештајем, рачунарима и другом опремом неопходном за обављање канцеларијских послова, као што је опрема за симулирање састанака и презентација, канцеларијски материјал и алати који су потребни за обављање пословно-административних послова. Часове обуке изводе наставници који су претходно прошли обуку за примену нових наставних метода, примену нових наставних програма и објективног оцењивања, комуникације и слично. 

Финансијски администратор

Избором овог профила ученици ће стећи знања и вештине у свим сегментима финансијско-рачуноводствених послова: обављања платног промета, спровођења свих облика књиговодствених евиденција, праћења и контроле пословања предузећа, утврђивања резултата, састављања извештаја, израде различитих врста обрачуна и калкулисања.

Настава финансијско-рачуноводствене обуке обавља се у кабинету за финансијско-рачуноводствену обуку, где се симулирају послови из области рачуноводства и финансија, а организовани кроз службе које постоје у оквиру неког предузећа. Часове обуке изводе наставници који су претходно прошли обуку за примену нових наставних метода, примену нових наставних програма објективног оцењивања и комуникације.

Правно-пословни техничар

Образовни профил правно-пословни техничар представља комбинацију комуникације с људима и обраду докумената.

Правно-пословни техничари обично раде у стручним службама органа управе и локалне самоуправе, познају секретарско пословање. Они су канцеларијски службеници који раде административне послове у области право и администрација, поседују знање из коресподенције, матичне евиденције, познају правни поступак и послове правног промета, представљају предузеће или установу и доприносе бољем пословном успеху.

Оспособљени су за послове у општим и стручним службама органа управе и локалне самоуправе: обављају административне послове, комуницирају са странкама и банкама, раде на пословима из подручја радних односа, поседују основна знања једног светског језика на нивоу размене информација из канцеларијско-административно-правних области.

Техничар заштите од пожара

Техничар заштите од пожара-ВАТРОГАСЦИ се обучавају у области превентиве-спречавања избијања пожара, репресиве-гашења насталих пожара и спречавање ширења пожара.

У области превентиве ученици се баве проучавањем хемијских и физичких особина горивих материја, пожарне оптерећености објеката и изучавањем и инсистирањем на поштовању прописа и Закона о заштити од пожара. 

Репресива је област у којој ученици изучавају начине како да угасе настали пожар и спрече ширење, баве се проучавањем теорије горења, проучавањем особина грађевинских материјала, упознавањем са справама и опремом за гашење пожара и увежбавањем тактике гашења пожара.

Ватрогасци проверавају у пракси научено учешћем на такмичењима ватрогасних екипа. Ватрогасна такмичења кроз припреме и одржавање представљају најадекватнији начин увежбавања и стручног усавршавања припадника свих  ватрогасних јединица.

Једина смо школа која школује техничаре заштите од пожара у Србији. У сарадњи са Ватрогасним савезом и Ватрогасном бригадом МУП-а Ниш, организује се пракса и припремају се такмичарске екипе.

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube