Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 15. октобар 2020.

Прво место на регионалном такмичењу ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ

 https://www.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/

Наше ученице Миљана Митровић  IV2, Ђурђа Мариновић IV1 и Јана Маљковић IV1 освојиле ПРВО место на регионалном такмичењу "Пословни изазов" у конкуренцији 20 школа.
Све честитке за ученице и њихову менторку Марину Васић и пуно среће на националном нивоу.

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА на  25:00  


 Изјаве дали ученице Ђурђа Мариновић IV1, Миљана Митровић IV2, и Јана Маљковић IV1, ментор  професорка Марина Васић и  Милорад Гавриловић, директор Правно - пословне школе Ниш

Оквир дигиталних компетенција

Школски блог Правно-пословне школе Ниш 
 има задатак да ученицима, родитељима и наставницима помогне у размени  информација, јер сви учесници образовног процеса  имају право на истинито, правовремено, приступачно, безбедно, једноставно и визуелно допадљиво обавештавање са заједничким циљем - да се постигну што бољи резултати.


 Оквир дигиталних компетенција – Наставник за дигитално доба 2019.

Креиран је са циљем да подржи наставнике из
система образовања Републике Србије у процесу интеграције дигиталних концепата, алата и садржаја у свакодневну образовну праксу. 

Овај документ наставници могу да користе за процену нивоа сопствених компетенција и за
промишљање о сопственој пракси, као и за идентификацију наредних корака професионалног развоја.

Под дигиталним компетенцијама у овом документу подразумева се скуп знања, вештина,
ставова, способности и стратегија неопходних за квалитетно коришћење информационо комуникационих технологија и дигиталних медија, а са циљем промишљеног, флексибилног и безбедног унапређивања процеса наставе и учења и других активности у вези са наставничком професијом у онлајн и офлајн окружењу.
Оквир настоји да обухвати дигиталне компетенције специфичне за наставничку професију тако што предлаже 24 компетенције организоване у 6 категорија. 
Област 1Дигитално окружење, обухвата оне дигиталне компетенције које чине предуслов за коришћење потенцијала дигиталних технологија у што већој мери за изградњу успешног грађанског друштва. 
Област 2 – односи се на компетенције које су потребне како би се одговорно и ефикасно користили дигитални ресурси за потребе наставе и учења. 
Област 3 Настава и учење, обухвата она знања и вештине које су кључне за планирање и креирање аутентичног и стимулативног дигиталног окружења за учење које уважава различитост ученика и доприноси њиховој непосредној интеракцији. 
Област 4 – односи се на савремене приступе оцењивању и праћењу напретка ученика који доприносе повећању одговорности за самостално учење, развоју саморегулације и праћењу личног развоја у контексту целоживотног образовања. 
Област 5 Подршка ученицима, односи се на принцип праведности у образовању и истиче потенцијал дигиталних технологија за рад са ученицима којима је потребна додатна образовна подршка.
Област 6 – обухвата низ компетенција у контексту професионалног ангажмана наставника.  
 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube