Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

среда, 6. мај 2015.

ГРОФ из Правно-пословне школе Ниш на 6. САЈМУ ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА

Организатори 6. САЈМА ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заједница економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа и Школа домаћин – организатор такмичења Економско-трговинска школа Сента http://www.ekonomska-skola.rs/

Сајам виртуелних предузећа има за циљ примену знања стечених из предмета финансијско- рачуноводствена обука, пословна и административна обука, обука у виртуелном предузећу и обука у виртуелном осигуравајућем друштву у оквиру којих послују виртуелна предузећа ученика. Поменути предмети се изучавају код образовних профила финансијски администратор, пословни администратор, комерцијалиста и службеник у осигурању. Право учешћа на Сајму имају виртуелна предузећа трећег и четвртог разреда образовних профила финансијски администратор, пословни администратор, комерцијалиста и службеник у осигурању. Виртуелна предузећа морају бити регистрована код Агенције за привредне регистре Сервисног центра Сопот и морају имати отворен текући рачун код Централне Виртуелне Банке из Чачка. Право учешћа на Сајму има једно предузеће из једне школе.
Сајам Виртуелних предузећа је ревијално такмичење, са циљем промовисања такмичарског и предузетничког духа будуће привредне елите Србије и суседних земаља. 
Домаћин 6. Сајма је Економско-трговинска школа Сента. Сајам се одржава од 8 до 10. маја 2015. у сали ОШ "11. Новембар Сента".


Посетиоци Сајма ће бити у прилици да куповином код излагача симулирају економске токове у реалној привреди. Сваки посетиоц при доласку добија своју платну картицу са 50000 виртуелних динара, који износ може потрошити по сопственој жељи на Сајму.
Једно виртуелно предузеће представљају 3 ученика који на Сајам долазе у присуству предметног наставника – ментора. Ученици морају са собом понети оверену ђачку књижицу са фотографијом, како би се извршила идентификација.

Правно-пословну школу Ниш прадстављаће:

ГРОФ д.о.о. Предузеће за промет хране и опреме за кућне љубимце

СТЕФАН Стоилковић III2
СТЕВАН Јовановић III2
ИВА Златковић III2
Предметни наставник- ментор Мирјана ЛИЛИЋ

ЛИСТА КРИТЕРИЈУМА ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ ВИРТУЕЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА :
Опште карактеристике 1. Атрактивност (штанд је визуелно привлачан уз примену одговарајућих боја и украса) 2. Смисленост у визуелном концепту штанда ( изглед штанда на адекватан начин представља везу између делатности и производа/услуге) 3. Уредност (површина у оквиру и око штанда је уредна и чиста) 4. Користе се додатна средства за привлачење пажње купаца (нпр. музика, плакати, поклони, итд.) 5. Знак и назив фирме (истакнут да се јасно види и визуелно привлачан, креативно решење лога предузећа) 6. на штанду није доминантан материјал и експонати евентуалних спонзора                                             Промотивни материјал 7. Промотивни материјал (предузеће нуди посетиоцима промотивни материјал – флајери, брошуре, дигиталне информације, продајни материјал/информације за успостављање контакта) 8. промотивни материјал је углавном дело самих ученика
Услуживање посетилаца 9. Тимски дух екипе ( чланови тима помажу једни другима током рада у штанду и током интервјуа 10. Опхођење према муштеријама (купцима се обраћа љубазно, професионално и уз осмех, дају се све потребне информације о производу, цени, итд.) 11. Избор одговарајуће одеће (изглед униформе, или ако се не носи униформа одабрана је одговарајућа одећа)
Документација (потребно је да предузеће поседује поруџбенице, фактуре, ценовник-односно
понуду и уговор о осигурању/полису) 12. Адекватан естетски изглед целокупне документације 13. Комплетност и тачност података у документацији                    
14. Прегледност свих докумената
ПРОГРАМ САЈМА

РТС ВИДЕО ПРОМОЦИЈА САЈМА

ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА САЈМА

ФЕЈСБУК ПРОМОЦИЈА САЈМА



Резултати пројектне наставе "Од идеје до бизнис плана" IV 1 и IV 2



Дана 05. 05. 2015. године ученици одељења IV 1 и IV 2, презентовали су резултате пројектне наставе "Од идеје до бизнис плана". Презентацији су присуствовали професори економске групе предмета и социологије. Ментор ученицима на пројекту је проф. Предузетнишва Јелена Јовановић.

Пројектна настава је трајала једну школску годину. Општи циљ  пројекта је оспособљавање ученика за израду бизнис плана, реализацију пословне идеје и покретање сопственог бизниса. Резултат пројекта је бизнис план.
 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube