Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 10. април 2015.

Концерт добродошлице за ученике из Форцхајма!

Schulpartnerschaft
Pravno-poslovna škola Niš
&
Ludwig Erhard Schule - Pforzheim

Pravno-poslovna škola nastavlja sa projektom razmene učenika započetim još 2009. godine, pa je osamnaestoro đaka iz nemačkog Forchajma od ponedeljka u našem gradu. Nemački srednjoškolci su, osim istorijskih znamenitosti, posetili i Gradsku kuću, gde su im dobrodošlicu poželeli i čelnici grada.

Da mladi, nezavisno od kulturnih i prostornih razlika, imaju slična interesovanja i razmišljanja, a da su razlike upravo ono što ih spaja, još jednom su dokazali niški i nemački srednjoškolci. Osamnaestoro đaka iz Forchajma ove nedelje deo su niških porodica.

Projekat razmene učenika postoji već 4 godine. Stvorio je mnogo nemačko – srpskih prijateljstava i pružio mladima priliku da upoznaju kulture, gradove i živote svojih vršnjaka. Pravno-poslovna škola Niš je jedna od prvih škola u Srbiji koje su stvorile ovakva prijateljstva i svojim đacima omogućile ovakva iskustva.

Gostima su dobrodošlicu danas poželeli i čelnici grada, a odgovarali su i na pitanja znatiželjnih srednjoškolaca o životu mladih u gradu na Nišavi.

Nemački srednjoškolci će se u Nišu zadržati do petka, a učenici Pravno-poslovne škole svoje kofere pakovaće sledećeg proleća.

http://ntv.rs/nemacki-srednjoskolci-u-poseti-nisu/

https://youtu.be/0mVoE_xgfNk   Најава доласка 

https://youtu.be/SBfLWwHtFeg  Пријем у Градској кући

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzwb-y7psSfkI8nQsa8eXgP5UQwI0sKmU Концерт добродошлице

ФОТОГРАФИЈЕ 
 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube