Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 29. април 2010.

ТРОГЕН 2010.

У пројекту "Једнаке шансе у средњошколском образовању"
учествовала су пет правна техничара наше школе:
Јелена Ђорђевић, Ана Девић, Олга Радојчић,
 Милутин Живадиновић и Nikola Roy Chaudhury, и професор Надежда Георгијев Арсова
Они су са ученицима Прехрамбено-хемијске и Школе моде и лепоте, као и са ученицима из Крагујевца и Новог Сада, боравили петнаест дана у Швајцарској у дечијем селу Троген, надомак Сент Галена, поводом интеркултуралне размене.
За ових петнаест дана проведених у Трогену, ученици су имали 3 интеркултуралне размене, 2 са Швајцарцима из Сент Галена и једну са Украинцима током којих су
сазнали нешто више о култури и обичајума других земаља а и представљали нашу земљу.
Поред размена, ученици су имали и радионице на тему дискриминације и ненасилне комуникације.
Снимили су и заједничку емисију на "Power up" радију која је имала за циљ да пренесе њихова искуства из Трогена. Преко викенда су имали и екскурзије током којих су посетили:
 Луцерн, Цирих, Сент Гален, фабрику чоколаде "Minor", "Tehnoramu" и Witentour, а у повратку су, на кратко, посетили и
Беч.
По повратку, ученици из Ниша су организовали заједничку акцију у Обреновићевој улици испред ТЦ "Калча" која пренела главни циљ радионица у Трогену да лакше прилазе непознатим људима и осећају се слободније и сигурније у комуникацији.

Nikola Roy Chaudhury

 

1 коментар:

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube