Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 04. април 2014.

Извештај са путовања у Словенију 2014.Посета Економској школи, Школском центру, Крањ
Школски сајам : Сајам виртуелних предузећа
19. 03 – 22. 03. 2014.
Представници Правно-пословне школе Ниш, 6 ученика, 1 наставник и директор школе, су у периоду од 19. 03. до 22. 03. боравили у Словенији ради посете међународног сајма у Цељу и учешћа на школском сајму виртуелних предузећа у Крању.
Међународна сарадња са Економском школом Крањ, успешно се обавља од 2007. године у виду размене ученика и наставника.
19. март
По доласку у Цеље, ученици су имали прилику да разгледају међународни сајам виртуелних предузећа. На сајму је учествовало неколико земаља: Румунија, Бугарска, Словенија, Хрватска, Италија. Ученици су разменили контакте са виртуелним предузећима, ради даље сарадње по повратку у Ниш. Разгледање града Цеља и шетња уследила је након посете сајма.
20. март
Активности за 20. март су биле одлазак на Планицу (Светски куп у скијашким скоковима 2014.), разгледање Бохињског језера и Бледа. У једном словеначком селу, детаље о староседеоцима и начину живота, ученици су могли да виде у старој музејској кући, и да чују причу локалног водича о обичајима и традицији старих Словенаца).
21. март
Наредног дана, ученици су кренули са припремама за школски сајам од 07 сати. Своја 2 штанда, виртуелна предузећа Штит-Ниш и Клик-Клик, ученици су опремили својим производима, документацијом, пропратним материјалом, украсима, балонима, рекламним флајерима. Сајам је отворио директор Школског центра Крањ, Јоже Дреновец са директорком Економске школе Крањ, Надом Шмид.
Током сајма штандови наших предузећа били су у центру пажње. Ученици су добро пословали и лепо представили Србију, наш град и Правно-пословну школу Ниш.
Сајам је трајао до 12 сати.
У поподневним часовима са водичем смо обишли Ровове Крања и присуствовали симулацији бомбардовања, што је оставило јак утисак на све нас.
22. март
Одлазак у Љубљану и разгледање града, шетња главном улицом, сликање на Тргу и Змајевом мосту. Посета Старом граду. Пре поласка за Србију, ученици су пар сати провели у великом шопинг центру.
Напомена:
Ученици и представници Правно школе, су током боравка у Словенији, били смештени у Ученичком дому Школског центра Крањ.
Марија Ристић, ученик
Петар Миљковић, ученик
Александра Стојановић, ученик
Нина Ранђеловић, ученик
Јана Николић, ученик
Мирослав Миленковић, ученик
Милена Радосављевић, наставник
Милорад Гавриловић, директор
У Нишу 26. 03. 2014. Подносилац извештаја: Милена Радосављевић, наставник

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube