Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 13. март 2014.

Поздрав од четврте генерације ученика учесника пројекта "Партнерство на делу" из Немачке

Правно-пословна школа у Нишу је прва школа у Србији која је остварила партнерски однос са неком школом у Немачкој, да би нашим стопама кренуло још 30 школа из земље", каже директор школе Милорад Гавриловић. „ Такође смо јединствени и по томе што смо до сада четири пута били гости немачких ђака, али смо и ми њих до сада угостили три пута. Сада настављамо са том праксом верујући да ће пријатељство склопљено на овај начин очувати и нове генерације ученика".
Сваки одлазак за Немачку је ново искуство за нишке ђаке који, осим што бораве у школи коју посећују могу да се упознају и са свакодневним животом њихових вршњака, али и са обичајима који се поштују у њиховим породицама.

„Главни циљ боравка наших ђака у Немачкој је упознавање са образовним системом ове земље,упоређивање са системом код нас, проналажење сличности и разлика, али могућност да се нешто из њихових школа примени код нас за што квалитетнији рад у школи", каже Маријана Витас, из Ученичког парламента. „Истовремено се упознајемо са њиховом културом, са њиховим обичајима и са њиховом историјом.То исто важи и за њих када дођу код нас".http://www.cityofnis.rs/index.php/drustvo/item/904-ucenici-pravno-poslovne-skole-idu-u-nemacku#.UxZAfdkIcZ8.facebook

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube