Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

недеља, 23. октобар 2011.

РЕЦЕПТ ДА УСРЕЋИТЕ СЕБЕ И, НАРАВНО, ДРУГЕ

·       Нађете једну од највећих учионица у школи.
·       Унесете неопходан материјал: украсне картоне, папире, неколико пари маказа, лепак, што више различитих боја, маркера, фломастера, стиропор, скалпел, разнобојне перле, траке, конце, глину... упс!!! Умало да заборавим, радио – касетофон на којем се чују звуци радио Балтазара.
·       Уведете тридесет добровољаца, ученика и ученица од првог до четвртог разреда.
·       Додате отприлике, неколико професора, физичког, математике, српског, ликовног, економске групе предмета и зачините са још три психолога (један баш јуче дипломирао).
·       Дате знак за почетак креативног рада и додатно упутство да 
имамо на располагању три наредна сата.
Тек тада почиње креативни хаос. Преплићу се руке, мешају боје, додају материјали... Умазане шаке, по која клупа, неки део пода, али не чује се опомена, вика, не пише се укор. Простор учионице број 14 испунила смеша гласова, смеха и музике. Све опуштено, али ведро и у исти мах максимално радно. Једина брига, ако се уопште тако може назвати, само да не истекне предвиђено време.
Не можете, а да не приметите и не постанете жртва позитивне енергије. Сваким милиметром учионице овладала срећа. Чаролије оригиналних идеја и вештих руку. Попримају  различите облике, честитке, накит, поруке пријатељства и подршке, разнобојна срца и рука од глине. Питате се чему све то ? Један једини и искрен одговор...усрећити друге, а различите. Децу из дома ''Душко Радовић'',  вршњаке без родитељског старања. 


Одавно све генерације наших ученика живе школску девизу  и химну разлике нас спајају, а не раздвајају
Наставак следи...

.


Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube