Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

понедељак, 08. март 2010.

e-Skills Week


ECDL
European Computer Driving Licence
ECDL Фондација је глобално управљачко тело овлашћено за издавање ECDL лиценце, водећег светског сертификационог програма за крајње кориснике персоналних рачунара. Квалитет и углед ECDL програма произилазе из вишегодишњег искуства у пружању услуга у области ICT сертификационих програма за преко 9 милиона кандидата широм света.
Глобални успех произилази из “пионирске” улоге у идентификовању и развоју програмских садржаја, као и посвећености обезбеђењу ригорозних метода тестирања дизајнираних уз поштовање високих стaндарда квалитета.
У раду ECDL Фондације учествује велики број представника националних информатичких удружења, као и професионалних међународних ICT организација из целог света.
Седиште ECDL Фондације се налази у Даблину, а представништва су основана у Бриселу и Сингапуру. Широм света се именују национални носиоци лиценце који су надлежни за спровођење ECDL стандарда на локалном нивоу. Овакав начин дистрибуције ECDL сертификационог програма се реализује под строго дефинисаним стандардима квалитета како би се обезбедила козистентност имплементације програма широм света.
Основних модула има 7 и то:
- Модул 1 - Основе Информационих технологија
- Модул 2 - Употреба рачунара и управљање датотекама
- Модул 3 - Обрада текста
- Модул 4 - Табеларне калкулације
- Модул 5 - Базе података
- Модул 6 - Презентације
- Модул 7 - Информације и комуникација

Цена индекса за полагање је 37 +ПДВ. Цена полагања једног модула је 10+ПДВ.
У оквиру E-skiil Week-a од 1. до 5. марта 2010. године омогућено је бесплатно полагање свих модула. Ученици наше школе су се одазвали позиву и полагали модуле у периоду од 3. до 5. марта 2010. године. Полагање се одржало у учионици бр. 20 и тестирање се вршило on-line на рачунарима, у сарадњи са Народним Универзитетом Ниш, као овлашћеним ECDL тест центром. Професори који су спровели акцију су Ненад Тодоровић и Весна Тричковић.
Сваки испит (модул) садржи 36 питања на која ученици треба да одговоре за 45 минута. Максимални број поена је 36, а за пролазак испита потребно је да ураде 75% теста или да освоје минимум 27 поена. За освајање ECDL Start seritifikata, потребно је положити минимум 4 од понуђених 7 модула.
ECDL Start sertifikat стиче кандидат који је положио 4 модула по избору. Гарантује да власник сертификата у потпуности компетентан за коришћење персоналног рачунара и рад у наведеним апликацијама на сертификату. ECDL сертификат је признат свуда у Европи.
Укупно се пријавило 36 ученика одељења III1 i III2 разреда – Пословни администратор (оглед). Сви ученици су полагали по 6 модула. Укупно је одржано 216 испита. ECDL start serifikat су добила 35 ученика, а само један ученик није успео да освоји сертификат и то само за 1 поен. Чак 23 ученика је положило свих 6 испита.

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube