Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

среда, 22. новембар 2017.

Мотивација за учење - трибина

Тема: Мотивација за учење
Датум: 20. 11. 2017.
Место: Учитељски дом
Предавач: Професор Лаура Кели
Присутни: Ученици Правно - пословне школе Ниш  и  гимназије  ”Светозар  Марковић”; професори  обе школе  и директор  гимназије, Надја Табутова, АУБГ координатор за Србију.
Ток: Предавање  је  трајало  око  два сата. Професионално искуство је дало резултата да сви ученици,  без обзира на велики број (око 100): са великом пажњом и интересовањем пратили су излагање. Након  тога је уследила  серија питања везана  за мотивацију. Kaко сама  тема налаже,   мотивисаност ученика се могла осетити по постављеним питањима. Шетња по хоризонту теме била је  лагана и расположење се  осећало  у  ваздуху што је  дошло до предавача. Такав склад и повезаност свих учесника закључили су  ово предивно вече.
Закључак: Највећи успех  предавача је дводимензионални  приступ теми: метод који  жели да пренесе користи кроз своје излагање. Присутни наставници на тај начин добијају шансу да науче  како да кроз  овај метод приђу својим ученицима. Ученици су  уствари,  резултат добро примењених техника  и  методе- задовољни и испуњени.
Добијен је рецепт:  како  мотивисати  ученике  на учење.
Следећи кораци: Након  првог предавања, било би корисно да се  више наставника укључи у сарадњу са АУБГ из Благоевграда.

Извештај послала: 
Љубинка Динић,
професор економске групе предмета, 
Правно - пословна школа НишНема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube