Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

субота, 11. март 2017.

Молимо се да прогледамо

Незванично:

IV ОЦЕЊИВАЊЕ И РАНГИРАЊЕ
Члан 12.

Ученике ће оцењивати трочлани жири у саставу: један судија или адвокат и д в а позната стручњака из области беседништва, културе говора и дикције. 

Члан 13.

Жири оцењује следеће елементе: 1. садржину беседе 2. форму – стил беседе 3. способност убеђивања 4. правилност говора 5. визуелни наступ Сваки од наведених елемената бодује се оценом од један (1) до пет (5) за дисциплине беседа на задату и изабрану тему. Сваки од наведених елемената бодује се оценом од један (1) до седам (7) за дисциплину импровизована беседа. Бодује се сваки такмичар у дисциплини за коју је пријављен. На основу оцена по свих пет елемената из става 1. овог члана, сваки члан жирија утврђује средњу оцену (заокружену на две децимале) за сваког ученика појединачно у свакој такмичарској дисциплини. Број бодова сваког ученика у одређеној такмичарској дисциплини је збир просечних оцена чланова жирија. На основу тог броја бодова одређује се редослед такмичара по такмичарским дисциплинама. Уколико два или више ученика оствари исти највећи број поена у дисциплини за коју су пријављени, проглашавају се за победнике у датој дисциплини. Пласман Школа одређује се на основу укупног броја бодова сваког члана екипе. Уколико екипа нема такмичара у некој од дисциплина број бодова за ту дисциплину је
Екипно ПРВО МЕСТО освојили су веома запажени Цвијовић Давид и Ршумовић Алекса из Економске школе Ужице.

Честитамо на великом успеху и њиховом ментору Гордани Рогић

*Предлог календара такмичења и Школе домаћине за наредну школску годину одређује УО Заједнице.     Члан 4 П Р А В  И Л Н И К о Републичком такмичењу средњих школа у беседништву

Награде су добили и ученици Правно-пословне школе Београд , Правно-пословне школе Ниш, Економске школе Ниш и Економско - трговинске школе Кикинда. Честитамо ученицима и менторима.

Марија Ивановић, Правно - пословна школа Београд беседом на изабрану тему "Молимо се да прогледамо" и најбоље оцењеном ИМПРОВИЗОВАНОМ беседом остварила велики успех - проглашена најбољом на овом такмичењу. 

Када нам стигну и званична саопштења објавићемо имена награђених по категоријама.

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube