Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 30. октобар 2015.

Ibis redibis numquam peribis in bello

„Предузетништво је делатност усмерена на покретање, организовање и иновирање пословања предузећа, са основним циљем стварања новог тржишта и остваривања добити. Оно је везано за све аспекте људског понашања и деловања - развија креативност, поспешује рађање идеја и обогаћује људске потребе". (Др Ненад Д. Пенезић, ''Како постати предузетник'', Београд, 2003.)
Предузетништво обухвата збир знања, вештина и способности, али и креативност, покретачки дух, храброст, одговорност, динамичност, посвећеност, упорност.
Зашто су важна предузетничка знања и вештине?
·        Због лакшег сналажења у области пословања
·        Као предузетник, можете да бирате чиме ћете се бавити, на који начин и када
·        Предузетничка знања и вештине можете применити у свим областима живота
·        Развој људског потенцијала кроз образовање из области предузетништва кључни је елемент запошљавања и економског развоја у целом свету 
 • Ако имате идеју која „обара са ногу" и досадило вам је да лутате са једног радног места на друго јер сматрате да је идеја коју ви имате перспективнија или просто не видите себе како под туђом палицом постижете успех - предузетништво је ваш циљ. Уколико сте дефинитивно закључили да је најбољи корак за вас приватна пракса тј. да своју будућност видите као предузетник, одлучно ступите у реализацију својих идеја или бар добро размислите о својим могућностима. Ево шта морате да знате.
 • Дакле, основа успешног предузетништва се темељи на три ставке:
 • 1. познавање - тржишта, купаца, потреба, технологије, неке делатности
  2. сам предузетник - искуство, страст, упорност и истрајност, огроман рад
  3. идеја - сан, циљ, неискоришћена тржишна прилика
 • Образложење ове три ставке ћемо кренути обрнутим редоследом како бисмо покушали да вам укажемо на процес кроз који је неминовно проћи.
  Настави са читањем! Преузето одавде 
Актуелна дешавања, будите информисани, живите свој живот!  *Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on YouTube