Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

понедељак, 12. октобар 2015.

Конфликти и алтернативни начини решавања


Центар „Путоказ“ је у периоду од 29. 09. 2015. до 07. 10. 2015. године заједно са Правно – пословном школом организовао четири едукативне радионице. Радионице су биле одржане са ученицима првог и трећег разреда, а тема радионица је била „Конфликти и алтернативни начини решавања“. Циљ радионица је био да се учесници упознају са појмом конфликта, стиловима и исходима решавања конфликата. Такође, један од циљева ове активности јесте психо – социјална подршка и интеграција деце и младих, кроз различите педагошке, креативне и едукативне садржаје. На радионицама је учествовало 111 ученика.
По завршетку радионица сумирани су утисци и активности су оцењене као позитивне. Учесници и разредне старешине су били задовољни одржаним активностима.

 Фондација СОС Дечија села Србија је невладина, хуманитарна организација која се бави бригом о деци и младима и припада интернационалној организацији СОС Дечијих села, која своје програме развија широм света.


Актуелно, у Нишу делујемо преко Центра за подршку породици „Путоказ“, на реализацији пројекта „Пружање услуга на локалном нивоу угроженим и маргинализованим друштвеним групама“, који се бави јачањем породица и превенцијом ризика од измештања деце из биолошких породица. Један од циљева пројекта је и умрежавање са другим институцијама и организацијама ради ефикаснијег деловања, препознавања ризика и помоћи деци и младима из ризичних група. Циљ је и скретање пажње на положај деце и младих и препознавање специфичних проблема и потреба деце, делујући едукативно и превентивно. Својим радом и деловањем, трудимо се да помогнемо да сва деца остваре своје право да уживају у детињству и свом развоју, са породицом, кроз сигурност, љубав и поштовање.


Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube