Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

среда, 03. децембар 2014.

Oдржан дводневни семинар професионалне оријентације и каријерног информисања

У оквиру пројекта „Професионална оријентација у Србији“
који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу-ГИЗ, у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством омладине и спорта и Центром Инвентива, као имплементационим партнером, у Вашој школи је од 25. 11. до 26. 11. 2014. год. одржан дводневни семинар професионалне оријентације и каријерног информисања за ученике/це треће  и четврте године који су водиле Невена Димић и Рада Стојановић, студенткиње педагогије Филозофског факултета у Нишу, уз подршку менторке.
Основни циљ програма професионалне оријентације је оспособити младе да самостално, реално, ваљано и промишљено одлучују о даљем образовању, будућем занимању, да планирају каријеру и укључе се у свет рада.

У доброј и радној атмосфери уз високу мотивацију, ученици/це су путем вршњачких радионица каријерног информисања, пролазили/е свих пет модула програма професионалне оријентације – од самоспознаје, информисања о занимањима и путевима образовања, преко реалних сусрета до доношења одлуке, које су их подстакле да буду активни/е, размењују мишљења, уче заједно и уче једни од других.
Сарадња и ангажованост ученика/ца, њихова аутентичност и ведар дух, учинили су да цео семинар протекне у позитивној и динамичној атмосфери. 

Ученици који су учестовали на семинару „Професионална оријентација за младе“ су:

1. Јован Миловановић

2. Петар Ристић

3. Сандра Стоиљковић, присуствовала првом дану

4. Андријана Вукић

5. Сара Станковић

6. Сања Динић

7. Мартина Стојановић

8. Миона Милојковић

9. Ђурђина Ђорђевић, присуствовала првом дану

10. Мила Видановић


11. Богдан Пејчић

12. Марија Маљевић

13. Наталија Савић, присуствовала првом дану

14. Јелена Митровић, присуствовала првом дану

15. Кристина Живковић

16. Павле Аничић

17. Исидора Цветковић


18. Анђела Петковић, присуствовала првом дану

19. Филип Савић

20. Милош Ивковић

21. Јелена Ристић, присуствовала првом дану

22. Дара ТричковићОвим путем најискреније се захваљујемо ученицима и колективу школе на сјајној организацији и гостопримству.

Надамо се да ћемо и у будућности наставити добру сарадњу.

Срдачан поздрав,

Душица Милојевић
Сарадница Центра Инвентива
Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube