Добродошли на наш блог

Добродошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 09. мај 2014.

Размена искустава и лепо дружење

       ПРЕНОСИМО!

https://www.facebook.com/pages/Novosti-PLUS/693478784037904
From: p.rakocevic@t-online.de <p.rakocevic@t-online.de>
Date: 2014-04-03 16:47 GMT+02:00
To: gavra.pps@gmail.com
Postovani gospodine Gavrilovicu,
u prilogu imate, tek danas objavljen moj clanak u "Novostima plus" na strani 13 o posetiVasih ucenika Baden-Virtembergu. "Prelistajte" dostavu, nacicete stranicu 13.Nazalost, morali smo malo da sacekamo -bilo je i drugih tema.Vama licno  i Vasoj skoli puno daljih uspeha i dovidjenja, mozda, nekom drugom prilikom,opet u Stutgartu!
Srdacan pozdrav
http://1drv.ms/1j3kGTv

Dipl.-Ing. Pedja Rakocevic
  ПОЗАЈМЉЕНИ ЧЛАНАК!
Размена искустава и лепо дружење 
 НАЈБОЉИ ученици завршних година економских школа из Србије редовно посећују своје вршњаке у економским школама немачке покрајине Баден Виртемберг. Недавно су им у гостима били ученици Правно-пословне школе из Ниша.
 Двадесетак ђака, предвођених директором школе Милорадом Гавриловићем и наставницима, провело је неколико дана у посети “Лудвиг-Ерхард” школи у Форцхајму, граду злата, како га због јаке индустрије накита многи називају.
Од Штутгарта је удаљен неких тридесетак километара. Школа је добила име по канцелару Лудвигу Ерхарду који је од 1949. до 1963. био министар привреде и творац тзв. немачког привредног чуда. Он је за кратко време, захваљујући милијардама долара пристиглих из Маршаловог плана за обнову у рату разрушене Немачке, својим економским мерама обновио привреду, изградио инфраструктуру, као и стотине хиљада преко потребних станова. Укратко, Немачку је подигао на ноге и створио основу за настанак данас најјаче индустријско-економске државе Европе.

Иницијатива за дружење српских и немачких ученика завршних разреда економских школа потекла је од пензионисаног професора др Hajnca Tea Niphausa. До сада је било двадесетак посета ученика из српских економских школа, од Суботице до Врања и Бујановца. Више пута су и српски ученици били домаћини немачким школарцима. Циљ оваквих, мада кратких сусрета, је међусобно дружење, упознавање наставних програма немачких школа, градива... На оваквим сусретима неко од српских ученика домаћинима би увек представио своју школу, одржао предавање из одређене области наставног градива које имају наши ученици, а слично су радили и немачки ђаци. Језик предавања и међусобног комуницирања је енглески. 

Конзул у Штутгартуу Златко Бућин
Домаћини нису пропустили  прилику да гостима из Србије покажу знаменитости свог града али и главног града покрајине Баден Виртемберг, Штутгарт. Нишки ученици су, између осталог, разгледали и музеј фабрике спортских аутомобила “Порше” у Штутгарту. По традицији, гости увек посете и Генерални конзулат Републике Србије у Штутгарту, што су учинили и ученици из Ниша.

Примили су их конзули Весна Рачић и Златко Бућин, који је у краћем поздравном говору ђацима објаснио улогу српских конзулата. У конзулату су били и директор школе домаћина, Ерхард Хофмајстер, у пратњи својих наставника, као и немачки ђаци
И наши и немачки ђаци су задовољни оваквим дружењем. Чули смо да су једни и други поручили да овакве сусрете треба проширити и на друге просветне установе, а не само на економске средње школе. ƒ

УЗАЈАМНЕ ПОСЕТЕ

ДИРЕКТОР нишке школе Милорад Гавриловић сматра да би Министарство просвете требало да се више ангажује око организације оваквих сусрета и размене искустава
јер и наставници, а не само ђаци, кроз узајамне посете стичу додатна искуства и сазнања. Таква знања могу да допринесу бољем успеху будућих студената, а наставницима да пруже увид како раде и предају њихове немачке колеге
 NOVOSTI PLUS Novi nedelljnik za Evropu i celu dijasporu!
NOVI NEDELJNIK ZA EVROPU I CELU DIJASPORU!


Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube