Странице

четвртак, 8. новембар 2018.

Посетили смо Форум напредних технологија


4. Форум напредних технологија је  одржан   од  6. до 8. новембра у Официрском дому у  Нишу и био је то најзначајнији догађај тог типа ове године. 

Директно из Сан Франциска  преко видео линка, окупљенима се обратио Никола Божиновић (Frame) и званично отворио форум.
  У току тродневног дешавања могли сте да посетите изложбу  експоната и приказ видео записа "Ниш - град електронике кроз време"
 Представљена је и монографија "Ниш - град напредних технологија". 
Штандовске презентације  образовних институција и институција за подршку,
  Специјализовани сајам запошљавања и Сајам професионалне оријентације  је посетило више хиљада заинтересованих .
Одржано је Нишко саветовање економиста.
 Могли сте да пратите на десетине Панела где се могло чути који су изазови високог образовања, где смо сада и шта нас очекује у будућности,  који су то примери добре праксе и  које су то иновације у  основном и средњем образовању. Шта доноси дигитализација и који су трендови, које су нове технологије у функцији интернета, (Blockchain  и креативна индустрија), које су поруке из Силицијумске долине  и шта су постигли  и како су до тога дошли  најуспешнији менаџери успешних  ИТ  фирми и много других занимљивих информација у три дана форума.

Много познатих лица из  политичких и привредних кругова који  се труде да се што боље организује ово веома перспективно поље деловања, безброј контаката и разговора, много искусних али и  младих људи који тек почињу и невероватна енергија која даје наду да долазе бољи дани.

7. новембра, ученици III  1 одељења Правно - пословне школе Ниш, организовано, у пратњи Јелене Јовановић и Марине Васић, професора економске групе предмета су посетили Форум напредних технологија и доживели делић атмосфере.





Организатори овог догађаја су Град Ниш (Канцеларија за локални економски развој и пројекте), Регионална привредна комора Нишавског, Пиротског и  Топличког управног округа, Национална служба за запошљавање, Електронски факултет у Нишу, Нишки кластер напредних технологија, многобројни пријатељи Форума и  Институције за подршку.
Учесници ове године бројнији него претходних.

Да се подсетимо како је било прошле године:
Форум напредних технологија 2017.

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!