Странице

уторак, 9. октобар 2018.

МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО

Дечија недеља је ове године прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.

У том светлу, овогодишња Дечија недеља се одржава под слоганом:

„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља“.

Програм активности за време трајања Дечије недеље у 2018. години реализује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије https://www.prijateljidece.org/ и мрежом организација Пријатеља деце на територији целе Републике https://www.facebook.com/prijateljidecenisa/, уз подршку других удружења грађана, васпитно-образовних и културних институција, угледних појединаца итд.

Дечија недеља се сваког октобра реализује у циљу побољшања положаја детета у Србији. Ова национална манифестација представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечјих права.
Дечију недељу препознају све релевантне институције образовања, социјалне и здравствене заштите, културе, па се њена улога из године у годину унапређује, а избор најактуелнијих тема од важности за положај детета у нашем друштву доприности томе да се њени резултати препознају на националном нивоу.

Фотографије доставила Јелена Јовановић, професор Правно - пословне школе Ниш
Извор: https://www.facebook.com/pg/ppskolanis/photos/?tab=album&album_id=2176487215746477

Везано за тему https://issuu.com/ppskolanis/docs/vr__nja__ko_nasilje_-_radionica_pra

Нема коментара:

Постави коментар

Овде можете да нас хвалите, критикујете ali i предлажете...
Искористите прилику и учествујте у креирању школског листа АБШ на интернету!