Странице

уторак, 24. септембар 2024.

Каријерно праћење матураната


Априла месеца 2024. године 80 матураната (45%) од њих 179, попунило је онлајн упитник. Сваке школске године информишемо генерацију матураната о могућности наставка школовања (у земљи и иностранству) и запослења. Полазимо од тога да „ко влада информацијом, влада ситуацијом“, са циљем да им пружимо помоћ и подршку при важном избору, „Где после средње школе?“.

То чинимо на различите начине и у сарадњи са различитим социјалним партнерима. Промоције бројних државних и приватних факултета у нашој школи, Дани отворених врата на факултетима, сајмови професионалне оријентације, Сајмови запослења, радионице са нашим ученицима које воде асистенати. и професори са факултета, међу којима су понекад и наши бивши ученици, радионице које реализују невладине организације и др.

По први пут смо ову генерацију матураната питали да ли су задовољни активностима Тима КВИС/ ПО, као и да предложе шта још да учинимо како би следеће генерације матураната биле још задовољније и одлучније у својим животним изборима.
Извор: Извештај Тима за каријерно вођење и саветовање

Одељењске старешине сазнају:
http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/
https://www.znrfak.ni.ac.rs/
https://www.filfak.ni.ac.rs/
https://kib.edu.rs/studije/studijski-program-kriminalistika-i-bezbednost/
http://www.ves-pec.edu.rs/
https://www.masfak.ni.ac.rs/index.php/sr/

https://toplicka.edu.rs/