Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 29. мај 2009.

Дан школе


Хвала Вам на честиткама!


На нашу адресу стигло је неколико честитки од пријатеља школе поводом нашег празника.
Хвала Вам на честиткама, драго нам је да пратите наш рад!  
За узврат, објавићемо  неке ваше текстове и волели би да сарађујемо у креирању наше будућности...

САЊАМ О БУДУЋНОСТИ СВОЈОЈ

Волим да сањам. Моји снови су лепи и у боји. Јасни и у јарким, веселим бојама. У њима ми се готово све жеље остваре. Опуштена сам и смирена. Увек се чује пријатна музика. Нема сивила и зла у људима. У мојим сновима се преплићу догађаји из будућности. Видим себе у различитим животним ситуацијама.
Поделићу то са вама,
јер лепе жеље и снови не могу никоме да нашкоде.
Желим да наставим школовање. Уживам у студентским данима. Знам и верујем да се упоран труд и рад увек крунише успехом и задовољством. Као успешан студент, ускоро се налазим међу светски познатим и признатим еколозима. Остварена у својој професији и на задацима од којих ће човечанство имати само и једино користи. Активно учествујем у племенитој мисији спашавања наше заједничке, предивне планете.
Посебан изазов ми представља рад са децом. Битно је децу од малена правилно учити и усмерити. Усађујем и развијам код њих љубав према природи. Ако што пре усвоје та сазнања и усаврше вештине опхођења према природи, и старања о њој, нема разлога за забринутост, кад је реч о здравој животној средини. Очување здраве животне средине, је задатак свих становника Земље. Ако њу очувамо продужићемо и наш опстанак на Земљи.
Остварена сам и као друштвено биће. Имам пријатеље широм света. Право и јако вредно богатство. Било где да се нађем осећам се као у својој кући. Свесна сам да је свет мој дом. Да моји пријатељи, иако имају другачију боју коже, имају велико и отворено срце, које исијава љубав, пажњу, разумевање и
толеранцију према другим људима.
Саставни део мог посла и живота је и бављење хуманитарним радом. Помоћ у спашавању, што се спасти може. Прво, вратити сјај и здрав изглед природи, а у следећем кораку вратити људе природи. Шта то боље обезбеђује душевни мир од мириса трава и пољског цвећа, жубора бистре, чисте воде и цвркута распеваних птица? Шта боље прија здрављу од природне хране? Шта боље лечи уморну или болесну душу и тело од лековитог биља из природе?
И тако планета расте и цвета, јер се људи брину о њој. И људи су срећни и задовољни, јер дуже живе и уживају у животу.
Отварам очи и осећам осмех на лицу. Чујем жубор воде, цвркут птица и шум ветрића. Окрећем се око себе. Полако разазнајем стварност. По реци плове празне пластичне флаше, шуште кесе са дрвећа, а згажене лименке сијају у трави недалеко од мене. У даљини се назире поломљено дрво и испод њега изгорела трава. Неко је баш уживао!. Занео се у својој себичности и обесности.
Буди се Дуња. Није лако спашавати свет.
Није лако спасити људе од њих самих.
Уосталом, сваки почетак је тежак, а и посла има ''преко главе''. Сетих се да је неко давно рекао,
''да би остварио своје снове, за почетак треба да се пробудиш''.
То прво сам учинила, али ми преостаје све друго...
Верујем у себе, верујем у људе, верујем у снове... Верујем у светлију и бољу будућност за све нас. Закорачимо у њу

аутор Дуња, будући еколог 

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube